eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Izrael lezárta az összes, palesztin területre vezető átkelőt

Izrael lezárta az összes, palesztin területre vezető átkelőt a zsidó húsvét, a pészah idejére. Az Ehud Barak védelmi miniszter utasítására meghozott intézkedés április 7-ig lesz érvényben.

A zsidó ünnep idején csak az orvosi ellátásra szorulók léphetnek be Izraelbe, emellett 1250 engedélyt adtak ki vallási személyiségeknek, diákoknak és tanároknak. Az izraeli hadsereg ígérete szerint külön belépőt kapnak az orvosok, jogászok és a társadalmi szervezetek munkatársai is.

Az elmúlt években rendszeresen lezárták az átkelőket a zsidó ünnepek alatt, mert a biztonsági szolgálatok terrortámadásoktól tartottak. Korábban több izraeli buldózer hatolt be a Gázai övezet déli részébe, értesülések szerint azért, hogy csempészalagutakat semmisítsenek meg. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kemény válaszcsapásokkal fenyegette meg az övezetet ellenőrző Hamász palesztin szervezetet, ha folytatódnak a zsidó állam elleni támadások a területről.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×