eur:
393.87
usd:
368.43
bux:
66275.39
2024. április 24. szerda György

"Aránytalan előnyöket élveznek" az uniós alkalmazottak

Az uniós alkalmazottak fizetését vette górcső alá Berlinben a törvényhozás európai ügyekkel foglalkozó bizottsága, amely azt javasolja, hogy a képviselőház szólítsa fel a kormányt az uniós tisztségviselők fizetési rendszerének felülvizsgálására.

Az Európai Unió alkalmazottainak létszáma meghaladja a 45 ezret. A berlini törvényhozás európai bizottságának elnöke szerint ők aránytalanul nagy előnyöket élveznek, amit az átlagpolgárral nehéz megértetni. Főleg az uniós alkalmazottak utazási költségei és gyermekeik taníttatási pótléka terén kellene változtatni, mert - mint a bizottság elnöke fogalmazott - tarthatatlan, hogy az EU Brüsszelben dolgozó munkatársai évente hat nap rendkívüli szabadságot kapnak hazalátogatási célból, és még akkor is megkapják a család valamennyi tagja számára az útiköltséget, ha egyáltalán nem kelnek útra.

Bírálta azt is, hogy az alkalmazottak 26 évnél fiatalabb gyermekei - ha nem Belgiumban tanulnak - havonta közel 500 euró támogatásban részesülnek. Mindez milliárdokkal terheli az Európai Unió költségvetését, amelyet természetesen a tagállamoktól befolyó járulékokból fedeznek.

A berlini törvényhozás európai ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke utalt arra is, hogy az EU alkalmazottai már amúgy is olyan anyagi előnyöket élveznek, amelyek egyáltalán nem indokolják gyermekeik oktatásának szubvencionálását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×