eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Google marad is, meg nem is Kínában

Beszüntette kínai keresőportálja öncenzúrázását és leállítja működését a Google. Az amerikai internetes szolgáltató tájékoztatása szerint az ázsiai ország szárazföldi részén élő internetezőket hongkongi honlapjára irányítja át.

A döntést David Drummond, a Google jogi igazgatója jelentette be. Indoklása szerint a pekingi hatóságok öncenzúrára kényszerítették a vállalatot kínai keresőportálján, és támadások érték a Google, valamint más külföldi cégek kínai oldalait. A jogi igazgató azt is közölte, hogy a vállalat folytatja egyéb üzleti tevékenységeit, például a reklámiparban.

A Google-nak a keresőmotoron és a reklámüzleten kívül elsősorban az Android mobiltelefonos operációs rendszerből és Chrome nevű böngészőjéből származik jövedelme Kínában. Az amerikai cég ezenkívül számos egyéb webszolgáltatást nyújt az ázsiai országban, közöttük van a Gmail levelező rendszer.

A washingtoni Fehér Ház csalódottságának adott hangot az amerikai internetes szolgáltató döntése miatt. Peking pedig azzal vádolta, hogy megszegte ígéretét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×