eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több százezres visszahívás a Hondánál

Visszahív több mint 400 ezer autót a Honda az Egyesült Államokban a fékpedál működési hibája miatt.

A japán gyártó közleménye szerint a pedált szokatlanul erősen és sokáig kell nyomni, mire megáll a kocsi. A cég 2007-2008-ban gyártott Odyssesy és Element modelleket hív a műhelyekbe javításra.

Az amerikai hatóságok szerint mostanáig három baleset hozható összefüggésbe a Hondák fékpedál-hibájával. Mindhárom eset könnyebb sérülésekkel végződött.

Alig egy hónapon belül ez már a második visszahívás a Hondánál. Februárban közel félmillió kocsit rendeltek vissza Észak-Amerikában, a vezető oldali légzsák nem megfelelő működése miatt.

A Honda a második számú autógyár Japánban. Az első a Toyota, amely az utóbbi időszakban 8,5 milliónál is több kocsit rendelt vissza különböző problémák miatt. Az amerikai hatóságok jelenleg 52 halálos balesetet kapcsolnak a Toyota példa nélküli hibasorozatához.

A sorból a harmadik japán autógyár, a Nissan sem maradt ki; a cég március elején világszerte 540 ezer autót hívott vissza a fékpedál és az üzemanyagszint-mutató átvizsgálására.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×