eur:
394.56
usd:
370.4
bux:
65493.21
2024. április 19. péntek Emma

Öngyilkos merényleteket hiúsítottak meg Dél-Afganisztánban

Két öngyilkos merénylő próbált robbantani szerda reggel a dél-afganisztáni Hilmend tartomány fővárosában egy nemzetközi segélyszervezet épületénél, de a biztonsági őrök mindkét támadót lelőtték, mielőtt még működésbe hozhatták volna a testükre erősítette robbanómellényt.

A női ruhába öltözött támadók berontottak az International Relief and Development (IRD) épületébe Laskargáh városban, és tüzet nyitottak az őrökre. A biztonsági őrök visszalőttek, és mindkét merénylőjelölttel végeztek a tűzpárbajban. A lövöldözésben a segélyszervezet két külföldi munkatársa megsebesült.

Az IRD irodája egy kormányhivatal mellett van, és kezdetben a hatóságok azt hitték, hogy azt az épületet is támadás érte. Az IRD az Amerikai Fejlesztési Ügynökség (USAID) nevében valósít meg projekteket: segíti a helyi földműveseket terményeik eladásában, és próbálja javítani az élelmiszerbiztonságot a térségben.

Laskargáh nem messze fekszik attól a területtől, Mardzsa város környékétől, ahol a NATO éppen hadműveletet hajt végre a tálib lázadók ellen.

A NATO szerdán bejelentette, hogy két katonájával végzett egy házi készítésű pokolgép kedden Afganisztán déli részén.

Az afgán belügyminisztérium közölte: a rendőrség több mint 500 terroristát vett őrizetbe és csaknem 800 terrortámadást hiúsított meg az utóbbi egy évben. Az elfogott terroristák között 105 külföldi állampolgár van, többségük pakisztáni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×