eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Sokkolták a közvéleményt a megkínzott áldozatukat levizelő gyerekek

Valóságos sokkot okozott és büntethetetlenségük kapcsán hatalmas vitát keltett Németországban két 13 éves fiatal, akik müncheni otthonában órákon keresztül csaknem halálra kínoztak egy 83 éves, demenciában szenvedő idős asszonyt.

Az eset a hét elején történt, és napokkal később derült rá fény. Péntekre azonban óriási vita kerekedett amiatt, hogy a két fiatal kora miatt büntetőjogilag nem vonható felelősségre.

A rendőrség pénteki közlése szerint feltehetőleg a pénzszerzés utáni vágy volt az indíték, amiért a két 13 éves tettét elkövette. A két fiatal hétfőn kora délután hatolt be az idős asszony lakásába, akinek szemébe folyékony fűszert és parfümöt, szájába pedig borotvahabot spricceltek. Ez után arra kényszerítették őt, hogy fél liter pálinkát igyon meg, majd a földön fekvő, teljesen magatehetetlen asszonyt levizelték, és többször megtaposták.

Órákkal később elhagyták az idős hölgy otthonát, egyikük azonban édesanyjának beszámolt a történtekről, aki értesítette a rendőrséget. A 83 éves asszony túlélte a bántalmazást, jelenleg kórházban ápolják, de minden valószínűség szerint látása maradandó károsodást szenved.

A két fiú korábbról ismerte az áldozatot, a bevásárlásban segített neki, azonban megszakadt a kapcsolatuk. A kettő közül az egyik azóta pszichiátriai kezelés alatt áll. Egyes hírek szerint mobiltelefonjukkal filmre vették a kínzásokat, amit a rendőrség - bár a telefonokat elkobozta - hivatalosan egyelőre nem erősített meg.

A fiatalkorúak büntetőjogi felelősségre vonása Németországban 18 évtől engedélyezett. A történtek nyomán számos követelés hangzott el a korhatár akár 12 évre történő leszállítására. Egyes szervezetek pedig azt sürgették, hogy az ilyen jellegű bűncselekményeket elkövető, de büntetőjogilag koruk miatt felelősségre nem vonható fiatalokat helyezzék azonnal állami gondozás alá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×