eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Sebestyén Márta is énekel Camilla hercegnőnek és Károly hercegnek

Az éghajlatváltozás, a környezetvédelem és a kulturális örökségvédelem is szerepet kap a március 17. és 20. között Magyarországra látogató Károly walesi herceg és felesége, Kamilla hercegnő programjában.

A hercegi pár Lengyelországot és Csehországot is érintő közép-európai útja során Sólyom László köztársasági elnök meghívására érkezik Magyarországra.

Károly herceget és feleségét március 17-én, szerdán a köztársasági elnök fogadja, aki este díszvacsorát ad tiszteletükre a Sándor Palota Tükörtermében.

A látogatás során a királyi vendégek rendkívül gazdag programban vesznek rész nem csak Budapesten, hanem a fővároson kívül, Szentendrén és Pécelen is - derült ki a köztársasági elnöki hivatal tájékoztatásából.

Érkezésük második napján, március 18-án, csütörtökön megtekintik a Dohány utcai Zsinagógát, majd gyertyát gyújtanak a holokauszt áldozatai előtt tisztelegve. A délelőtt folyamán Kamilla hercegnő a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban néz meg egy kiállítást, majd egy színdarabot, miközben Károly herceg Sólyom László kíséretében a város Regionális Környezetvédelmi Központjába látogat, és környezetvédelemmel kapcsolatos szervezetek képviselőivel találkozik. A vendégek később a szentendrei Skanzenben bemutatott magyar tájegységekkel ismerkednek.

Délután a walesi herceg a Magyar Tudományos Akadémián találkozik fiatal tudósokkal, majd a Corporate Leaders Group klímaváltozásról szóló konferenciájának résztvevőivel beszélget. Napjuk hivatalos programja az Uránia Filmszínházban ér véget, ahol a Roma gyökereim nyomában című filmet tekintik meg és többek között találkoznak a Kalyi Jag együttessel, valamint roma újságírókkal.

A látogatás harmadik napján, március 19-én, Károly herceg megkoszorúzza az 56-os emlékművet, majd szűk körű megbeszélést folytat a Parlamentben Bajnai Gordon miniszterelnökkel. Míg Kamilla hercegnő a II. számú Gyermekklinikára látogat, férje Mezős Tamással, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnökével a péceli Ráday Kastélyt tekinti meg, ahol egy beszélgetésre is sor kerül a magyarországi kulturális örökségvédelem témájában. A fővárosba visszatérve Károly herceg betekint a "Zene a rasszizmus ellen"-kampány főpróbájába a Millenárison. A napot a Brit Nagyköveti rezidencián fejezik be, amelynek fogadásán Sebestyén Márta énekel a hercegi pár előtt.

A walesi herceg és hitvese március 20-án, szombaton utazik tovább Prágába.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×