eur:
394.64
usd:
365.36
bux:
64831.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Dzsihádot hirdetett Svájc ellen Kadhafi ezredes

Szent háborút, azaz dzsihádot hirdetett Svájc ellen Moammer el-Kadhafi líbiai vezető, mert az alpesi országban megtiltották a minaretek építését.

A kelet-líbiai Bengázi városban csütörtökön tartott beszédében Kadhafi kijelentette, hogy azok a muzulmánok, akik üzletet kötnek Svájccal, hitetlenek, szembeszállnak az iszlámmal, a Koránnal és Mohamed prófétával. Szerinte nem jelent egyet a terrorizmussal, ha a dzsihád "Svájc, a cionizmus és a külföldi agresszió ellen irányul".

Svájcban tavaly november 29-én népszavazást tartottak a minaretépítés betiltásáról, amelyet a nagy többség (57,7 százalék) támogatásáról biztosított.

Svájc és Líbia kapcsolatai erősen megromlottak, miután 2008 júliusában Genfben őrizetbe vették pár napra Kadhafi egyik fiát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×