eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ausztrália is magyarázatot kér az izraeli nagykövettől

Magyarázatot kér Ausztrália az izraeli nagykövettől arra, miként használhattak ausztrál útleveleket a Dubajban meggyilkolt Hamász-vezető elleni merénylet gyanúsítottjai.

A Hamász palesztin iszlamista szervezet katonai szárnyának egyik parancsnokát, Mahmúd al-Mabhúhot egy dubaji luxusszállodában ölték meg január 20-án. Az emírség rendőrsége majdnem teljesen bizonyos benne, hogy egy izraeli kommandó végzett vele, Jeruzsálemben szerint erre nincs bizonyíték.

A dubaji hatóságok tegnap 15 újabb gyanúsítottat azonosítottak, köztük hárman ausztrál okmányokat használtak. Az ausztrál külügyminisztérium jelezte, hogy az útlevelek minden jel szerint hamisítványok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×