eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Házkutatást tartottak Belgrádban Mladics házánál

Házkutatást tartott kedd reggel a szerb rendőrség a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) által körözött Ratko Mladics boszniai szerb extábornok belgrádi házában - jelentette a szerb közszolgálati televízió.

A szerb rendőrség terrorelhárító osztaga hajtotta végre az akciót, amelyet Vladimir Vukcsevics, a háborús bűntettek ügyében eljáró szerb különleges ügyész rendelt el, de nem lehet tudni, pontosan milyen okból.

A délnyugati városrészben lévő házban Darko Mladics, a körözött tábornok fia él. Az utcát a rendőrség terepjárókkal lezárta. Álarcos, géppisztolyos rendőrök posztoltak az utca és a ház bejáratánál.

Legutóbb Újvidék közelében hajtott végre a szerb rendőrség a mostanihoz hasonló, Ratko Mladics elfogását célzó műveletet.

A hágai törvényszék 1995-ben emelt vádat Mladics ellen, aki a feltételezések szerint Szerbiában bújkál, feltehetően nacionalista körök védelmét élvezi.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×