eur:
391.94
usd:
366.69
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Schwarzenegger védi Obama csomagját

Arnold Schwarzenegger, Kalifornia republikánus párti kormányzója az ABC televízióban védelmébe vette a demokrata párti Barack Obama elnök gazdasági ösztönző csomagját, mondván, hogy a program államában 150 ezer munkahelyet teremtett.

Schwarzeneggert azokról az ellenzéki támadásokról kérdezték, amelyek szerint az Obama által egy éve aláírt 787 milliárd dolláros ösztönző csomag nem teremtett munkahelyeket.

A hét végi washingtoni CPAC-tanácskozáson - amely az ország vezető konzervatív politikusainak, gondolkodóinak éves konferenciája - Mitt Romney volt elnökjelölt is élesen támadta Obama költekezését, haszontalannak ítélve az ösztönző csomagot.

A kaliforniai kormányzó azonban az ABC-nek kifejtette: miközben sok republikánus politikus hevesen kikel Obama programja ellen, saját választókörzete számára beruházásokat kér az ösztönző csomagból.

Schwarzenegger kigúnyolta azokat az ellenzéki politikusokat, akik egyfelől nyíltan kritizálják a demokrata párti munkahelyteremtő programot, másfelől viszont saját magukat fényezik, ha kerületük is kap pénzt a szövetségi csomagból.

Barack Obama néhány napja - az ösztönző csomag aláírásának első évfordulóján - azt állította, hogy kormánya eddig 2 millió munkahelyet teremtett vagy mentett meg, és idén további másfél milliót fog létrehozni. Republikánus véleményformálók hamisnak, túlzónak tartják ezeket az adatokat. Független közgazdászok azonban egyetértenek: az Obama-féle ösztönző csomag elhárított egy sokkal súlyosabb gazdasági válságot és megelőzött egy lényegesen nagyobb arányú munkanélküliséget.

Schwarzenegger elmondta: a kormányzati serkentő csomag Kaliforniában elsősorban az oktatásban és az infrastrukturális szférában teremtett munkahelyeket.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×