eur:
393.7
usd:
369.08
bux:
65839.8
2024. április 23. kedd Béla

Négy NATO-katona halt meg Afganisztánban

Négy NATO-katona vesztette életét a hét végén Afganisztánban, közülük ketten az ország déli részén, a Mardzsa térségében indított offenzívában estek el.

A nemzetközi biztonsági erő (ISAF) közleménye szerint két katona szombaton vesztette életét. Egyikük életét egy házilag készített pokolgép oltotta ki a Hilmend tartománybeli Mardzsa környékén zajló Mustarak (Együtt) fedőnevű hadművelet során. A másik NATO-katona az ország keleti részén esett el.

Vasárnap Afganisztán déli részén vesztette életét két katona: egyikük a Mustarak hadműveletben esett el, a másik életét egy ugyancsak házi készítésű pokolgép oltotta ki.

A 15 ezer afgán és külföldi katona részvételével február 13-án indított mardzsai offenzíva a legjelentősebb hadművelet a 2001-es amerikai invázió óta. Az offenzívában eddig 14 NATO-katona halt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×