Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Luxusautó, luxusszálló és ékszerek, no meg jótékonyság

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Feljelentést tett a párizsi rendőrségen a kijevi polgármester lánya, aki azt állítja, hogy 4 millió euró, azaz körülbelül egymilliárd forint értékű ékszert raboltak el tőle, amikor autóval a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre tartott - közölte kedden a francia főváros rendőrsége.

Dúsgazdag apjának szóvivője ugyanakkor rögtön cáfolta, és rossz viccnek nevezte a rablásról szóló hírt, amely kínos lehet amiatt, hogy a politikus lánya a kijevi városi önkormányzat által finanszírozott jótékonysági alapítványt igazgatja a recesszió idején, amikor sok ukrán mindennapi megélhetési gondokkal küzd.

Az ukrán politikus állítólagos lánya azt mondta a rendőrségen, hogy egy férfi betört abba a luxuskocsiba, amelyben utazott, amikor a gépkocsi hétfőn megállt egy Párizstól északra fekvő országúton, és a tolvaj ellopta kézitáskáját. Krisztina Csernovecka jelentette a bűntettet a hatóságoknak, és azt bizonygatta, hogy táskájában értékes gyűrűk és fülbevalók voltak - mondta egy neve elhallgatását kérő rendőr, aki részletesebb leírást nem adott az ékszerekről.

A francia rendőrség közölte, hogy kapcsolatba léptek Ukrajna párizsi nagykövetségével a történtek miatt, de a külképviselet az AP amerikai hírügynökségnek nem volt hajlandó kommentálni a hírt.

Leonyid Csernoveckij kijevi polgármester szóvivője viszont tagadta a rablást. "Valaki rossz viccet engedett meg magának. Nem volt rablás" - szögezte le Marta Hrimszka. Hangsúlyozta, hogy Csernovecka az ukrán fővárosban van, de hollétét kedd délután nem sikerült kideríteni.

A Champs Elysees-től néhány lépésre lévő V. György luxusszálloda egyik recepciósa megerősítette, hogy "Christina" Csernovecka bejelentkezett, de nem derült ki, hogy ugyanarról a személyről van-e szó.

Az V. György hotelben a legolcsóbb szoba 750 euró (204 390 forint) egy éjszakára. Luxuslimuzinok sorakoznak a szálloda előtt és várják a tehetős vendégeket, akik bundákban és híres tervezők napszemüvegeiben lépnek ki az ajtón. A szállodában megvételre kínált portékák között van egy 100 ezer eurós (27 millió Ft) gyöngynyakék is.

A 30 éves Csernovecka jogi és közgazdasági diplomát szerzett, és a Lucssij Dom (Legjobb ház) jótékonysági szervezetet vezeti hazájában. Ez egy szeretetotthont működtet szegény idősek számára a kijevi önkormányzat finanszírozásával. Korábban apja politikai kampányain is dolgozott.

Az 1990-es években, a Szovjetunió széthullása után apja volt Ukrajnában az egyik első pénzmágnás, aki 2008 júniusában 493 millió euróért adta el Pravex bankját az olaszországi Intesa Sanpaolónak.

Az ékszerrablásról szóló hírnek politikai következménye is lett: Volodimir Bondarenko, egy Julija Timosenko Tömbjéhez tartozó politikus kigúnyolta az apát és a lányát is. "Csernoveckijnek azonnal fel kell hívnia kedvenc nagyanyóit és nagyapóit azért, hogy felajánlják nyugdíjuk egy részét Krisztina ékszereinek visszavásárlására" - élcelődött Bondarenko közleményében.