Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elraboltak egy másfél éves kisfiút Franciaországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Emberrablási riasztást léptetett életbe kedden este a francia igazságügyi minisztérium, miután egy másfél éves kisfiú eltűnt a Párizs közeli Fontenay-sous-Bois-ban található otthonából.

A rendőrségi közlemény szerint az Ibrahima keresztnévre hallgató, kék pizsamát viselő, afrikai típusú félvér kisfiút feltételezhetően apja, a 28 éves Mahamadou Doucouré rabolta el, akivel a gyerek veszélyben van. A kisfiú anyját ugyanis délelőtt otthonában megölték, az apa pedig szökésben van.

A francia országos televíziókban és rádiókban a riasztási tervnek megfelelően negyedóránként közlik a gyermek és a feltételezett emberrabló személyleírását, valamint hír-SMS-ekben és internetes üzenetekben kérik a lakosság segítségét Ibrahima megtalálásához.

A francia tömegtájékoztatási eszközök információi szerint a 26 éves nőt többszöri késszúrással ölték meg. A rendőrséget az áldozat szomszédjai riasztották, akik a gyanús zajok alapján azt gondolták: valaki betört a szomszéd lakásba. Ugyanakkor egyetlen szomszéd sem látott senkit bemenni az eltűnt gyermek anyjához.

A nő gyermekével, valamint testvérével és apjával élt közös lakásban. Utóbbiak a gyilkosság idején munkahelyükön tartózkodtak.

Jean-Jacques Bosc államügyész az I-télé hírtelevízióban elmondta: a gyermek nincsen egyik családtagnál sem, s mivel a szülők nagyon rossz viszonyban voltak, az apát pedig a gyilkosság óta nem találják, a rendőrségnek az a feltételezése, hogy ő rabolta el a kisfiút. Az ügyész nem zárta ki, hogy a férfi megpróbál külföldre szökni a gyerekkel.

A gyanúsítottnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, csoportosan elkövetett lopás gyanúja miatt jelenleg is eljárás folyik ellene - közölték igazságügyi források.

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - amennyiben szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a tömegtájékoztatási eszközökben, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatásban.