eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla

Elraboltak egy másfél éves kisfiút Franciaországban

Emberrablási riasztást léptetett életbe kedden este a francia igazságügyi minisztérium, miután egy másfél éves kisfiú eltűnt a Párizs közeli Fontenay-sous-Bois-ban található otthonából.

A rendőrségi közlemény szerint az Ibrahima keresztnévre hallgató, kék pizsamát viselő, afrikai típusú félvér kisfiút feltételezhetően apja, a 28 éves Mahamadou Doucouré rabolta el, akivel a gyerek veszélyben van. A kisfiú anyját ugyanis délelőtt otthonában megölték, az apa pedig szökésben van.

A francia országos televíziókban és rádiókban a riasztási tervnek megfelelően negyedóránként közlik a gyermek és a feltételezett emberrabló személyleírását, valamint hír-SMS-ekben és internetes üzenetekben kérik a lakosság segítségét Ibrahima megtalálásához.

A francia tömegtájékoztatási eszközök információi szerint a 26 éves nőt többszöri késszúrással ölték meg. A rendőrséget az áldozat szomszédjai riasztották, akik a gyanús zajok alapján azt gondolták: valaki betört a szomszéd lakásba. Ugyanakkor egyetlen szomszéd sem látott senkit bemenni az eltűnt gyermek anyjához.

A nő gyermekével, valamint testvérével és apjával élt közös lakásban. Utóbbiak a gyilkosság idején munkahelyükön tartózkodtak.

Jean-Jacques Bosc államügyész az I-télé hírtelevízióban elmondta: a gyermek nincsen egyik családtagnál sem, s mivel a szülők nagyon rossz viszonyban voltak, az apát pedig a gyilkosság óta nem találják, a rendőrségnek az a feltételezése, hogy ő rabolta el a kisfiút. Az ügyész nem zárta ki, hogy a férfi megpróbál külföldre szökni a gyerekkel.

A gyanúsítottnak korábban már volt dolga a rendőrséggel, csoportosan elkövetett lopás gyanúja miatt jelenleg is eljárás folyik ellene - közölték igazságügyi források.

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - amennyiben szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a tömegtájékoztatási eszközökben, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×