eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Timosenko megtámadja az elnökválasztás eredményét

Ukrajnában megtámadja a bíróságon a múlt vasárnapi elnökválasztás eredményét a második helyen végzett Julija Timosenko kormányfő. A miniszterelnök- aki először szólalt meg a nyilvánosság előtt múlt heti veresége óta- úgy fogalmazott: a szavazást csalással nyerte meg Viktor Janukovics, ezért megóvja az eredményt. Julija Timosenko korábbi kijelentésével ellentétben megígérte: nem szólítja tömegtüntetésekre az embereket és nem engedi meg a nyilvános tiltakozásokat.

A miniszterelnök pártja már a szavazatok összeszámlálása után, hétfőn bejelentette, hogy megóvja az eredményt, mert információik szerint összesen csaknem 1 millió szavazólapot hamisítottak meg Viktor Janukovics ellenzéki pártvezető javára. Viktor Janukovics, az ellenzéki Régiók Pártjának vezetője a szavazatok 48,95 százalékát szerezte meg az elnökválasztás második fordulójában, míg Julija Timosenko 45,47 százalékot kapott. A választási bizottságnak február 17-én kell közzétennie a szavazás hivatalos végeredményét.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×