eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rabszolgatartással és nemi erőszakkal vádolnak egy izraeli szektavezetőt

Rabszolgatartásért, nemi erőszakért, vérfertőzésért és más szexuális bűncselekményekért vádat emelt az izraeli ügyészség vasárnap egy hatvanéves izraeli szektavezető férfi ellen, aki legkevesebb 21 nőből álló "háremet" tartott, és a nők 49 gyermeket szültek neki.

Goel Racónt még januárban vették őrizetbe, de hivatalosan csak most vasárnap emeltek vádat ellene. Tevékenységéről már évek óta tudott a rendőrség, de csak azután tudtak vádindítványt benyújtani ellene, hogy a nők közül hárman panaszt tettek a hatóságoknál.

A 25 oldalas vádirat szerint a férfi egyfajta "istenfiguraként" viselkedett, és teljes ellenőrzése alá vonta a nőket, akikkel saját "tulajdonaként" bánt. Olyan mindenható lény képét alakította ki magáról, aki természetfölötti erőkkel rendelkezik, s képes gyógyításra, rontásra és megátkozásra. A nemi erőszakot a 21 nőn kívül azok három lányán is elkövette a vád szerint.

A rendőrség végül január 14-én vette őrizetbe a "gurut", s akkor tíz nőt és 17 gyermeket talált bezárva egy háromszobás lakásban, "megdöbbentő körülmények között". Racón - akinek a neve megváltót, megmentőt jelent - állítólag különböző tel-avivi házakban, lakásokban tartotta áldozatait.

A férfi tagadja az ellene felhozott vádakat.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×