Rabszolgatartással és nemi erőszakkal vádolnak egy izraeli szektavezetőt

InfoRádió / MTI
2010. február 14. 15:51
Rabszolgatartásért, nemi erőszakért, vérfertőzésért és más szexuális bűncselekményekért vádat emelt az izraeli ügyészség vasárnap egy hatvanéves izraeli szektavezető férfi ellen, aki legkevesebb 21 nőből álló "háremet" tartott, és a nők 49 gyermeket szültek neki.

Goel Racónt még januárban vették őrizetbe, de hivatalosan csak most vasárnap emeltek vádat ellene. Tevékenységéről már évek óta tudott a rendőrség, de csak azután tudtak vádindítványt benyújtani ellene, hogy a nők közül hárman panaszt tettek a hatóságoknál.

A 25 oldalas vádirat szerint a férfi egyfajta "istenfiguraként" viselkedett, és teljes ellenőrzése alá vonta a nőket, akikkel saját "tulajdonaként" bánt. Olyan mindenható lény képét alakította ki magáról, aki természetfölötti erőkkel rendelkezik, s képes gyógyításra, rontásra és megátkozásra. A nemi erőszakot a 21 nőn kívül azok három lányán is elkövette a vád szerint.

A rendőrség végül január 14-én vette őrizetbe a "gurut", s akkor tíz nőt és 17 gyermeket talált bezárva egy háromszobás lakásban, "megdöbbentő körülmények között". Racón - akinek a neve megváltót, megmentőt jelent - állítólag különböző tel-avivi házakban, lakásokban tartotta áldozatait.

A férfi tagadja az ellene felhozott vádakat.