eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szlovákiában is közlekedési gondokat okoz a havazás

Komoly közlekedési gondokat okozott a szélviharokkal kísért kiadós havazás szombaton Szlovákiában, különösen az ország déli, zömmel magyarok lakta területein.

Az összes fontos közút síkos, havas, és nehézségek árán, de járható. Az alsóbb rendű utak jelentős része be van havazva, és sok közülük személygépkocsival nem járható.

"A dunaszerdahelyi és a galántai járásban délelőtt első fokú vészhelyzetet hirdettek ki, az erős szél következtében az utakon hóátfúvások keletkeznek, és több helyen csak egy sávon lehet közlekedni" - közölte Boris Valásek, a nagyszombati útkarbantartási hivatal igazgatóhelyettese. Elmondta: a helyzet további romlására lehet számítani gyakorlatilag az egész délnyugat-szlovákiai régióban, ezért a hatóságok azt tanácsolják, akinek nem feltétlenül szükséges, ne üljön autóba.

A pozsonyi meteorológiai hivatal jelezte: országszerte síkos utakra és hóátfúvásokra kell számítani. A nap folyamán enyhébb volt az időjárás, olvadni kezdett a hó, így a csapadék az est leszálltával ráfagyhat az utakra.

Az összes szlovákiai téli üdülőközpontban kiválóak a sportolási, síelési feltételek. Gyakorlatilag mindenütt legalább félméteres hó van. A legvastagabb hóréteg az alacsony-tátrai Chopok déli lejtőit takarja: mintegy 120 centiméter. Szombaton több mint 120 síközpont üzemelt Szlovákiában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×