A magyar elnökség alatt fogadhatják el a Duna-stratégiát

Infostart
2010. február 13. 11:00
Duna-stratégiát szeretne elfogadtatni Magyarország a 2011-es magyar EU-elnökség idején. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban már tartanak az előkészületek, a programot év végéig kell elkészíteni.

Tizennégy, a Duna mentén, illetve a folyó vízgyűjtő területén fekvő ország egyéni fejlesztési terveit foglalja majd össze az Európai Bizottság, így alakul majd ki az úgynevezett Duna-stratégia, amelynek tartalmát várhatóan a 2011-es magyar EU-elnökség ideje alatt fogadják majd el a tagállamok állam- és kormányfői - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium területfejlesztési főosztályvezetője.

Cs. Pavisa Anna hozzátette: a stratégia célja, hogy a területi, gazdasági és társadalmi összetartozás erősítésével elősegítse a Duna menti régiók fenntartható fejlődését.

A legfontosabb feladatok közé tartozik a vízkészletek védelme, takarékos használata, a természeti környezet védelme, a Duna közlekedésének javítása, a turizmus ösztönzése, a kulturális örökség megőrzése. A vízgazdálkodás, a Duna vizének hasznosítása kiemelkedő fontosságú a térség országai mezőgazdasága számára is.

Az NFGM főosztályvezetője elmondta: Magyarországon már most, a tervezési időszakban is sok, például az árvízvédelemhez, a szennyvízkezeléshez, illetve a közlekedéshez kapcsolódó projekt megvalósulóban van.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást