eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk

London közzétett egy volt guantánamói fogoly kínzásáról készült iratot

A brit kormány közzétett szerdán egy eddig titkos iratot, amelyből kiderült, hogy kihallgatói durván bántak egy volt guantánamói fogollyal.

London azután kényszerült erre, hogy a bíróság elutasította érvelését, miszerint az információ feltárása káros lenne az amerikai-brit hírszerzési együttműködésre nézve.

Egy értesítés összefoglalójáról van szó, amelyet az amerikai titkosszolgálat küldött a brit szerveknek, leírva, hogyan bántak az etiópiai születésű, de tizenéves kora óta brit földön élő Binyam Mohammeddel, akit 2002-ben Pakisztánban fogtak el.

Az iratból kiderül, hogy a férfit "durva, embertelen és megalázó bánásmódnak" vetették alá; megbilincselve tartották, megvonták tőle az alvást, és fenyegették, lelkileg terrorizálták.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×