eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Olaszország legnagyobb vállalkozása a maffia

Olaszország legnagyobb vállalkozása a maffia: tavaly 135 milliárd eurót "számlázott ki", és 70 milliárdos jövedelemre tett szert - közölte ez évi jelentésében, szerdán az olasz vállalkozók szövetsége, a Confesercenti.

A bűnszövetségek védelmi pénzt mintegy 160 ezer vállalkozótól zsaroltak ki, a hitelválság közepette közel 200 ezer vállalkozó szorult rá uzsorahiteleikre, csalással 500 ezer embert károsítottak meg, lopás és 90 ezer embert raboltak ki. A maffia állandóan keres új módszereket is, ilyen például "hozzájárulás" szedése helyi vallási és közösségi ünnepségek megrendezéséhez, vagy a település díszkivilágításához karácsony alkalmával.

A bűnözők öt nagy csoportba szerveződtek. Ezek közül a leghírhedtebbek a szicíliai Cosa Nostra, a calabriai Ndrangheta és a nápolyi Camorra. Működésüket terjeszkedési próbálkozások kísérik más országrészekben is, ahol eddig háttérbe szorultak.

Fő bevételi forrásaik közé tartozik a kábítószer- és cigaretta csempészés, az illegális fogadás, a prostitúció és a hitelkártyákkal való, egyre szaporodó visszaélés.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×