eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem tudják kimenekíteni a turistákat a Machu Picchu lábától

A Peru délkeleti részét sújtó heves esőzések miatt meghiúsult a Machu Picchun rekedt több mint 1900 turista légi úton történő kimentése.

A limai kormány - amely a földcsuszamlások és sziklaomlások miatt hétfőn rendkívüli állapotot rendelt el a térségben - 4 rendőrségi és katonai, valamint 2 magán helikoptert mozgósított az inkák egykori utolsó fellegvára közelében várakozó európai, latin-amerikai és észak-amerikai turisták kimentésére. A rendkívüli időjárás miatt azonban mindössze 70 embert sikerült elszállítaniuk.

A turisták a Machu Picchu lábánál fekvő egyik faluban rekedtek, miután az odavezető magas hegyi vasútvonalat sziklaomlások rongálták meg és zárták el. A turisták állítólag 3-4 napra elegendő élelemmel rendelkeznek. Közben 7-re emelkedett a térséget sújtó természeti csapás áldozatainak száma, miután az Andok lejtőin életét vesztette egy argentin hegymászó és egy helyi idegenvezető.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×