Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Netanjahu feleségét már a második volt házvezetőnője perelte be

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már a második volt házvezetőnője perelte be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök feleségét - írja a Jediót Ahronót című izraeli újság, amely korábban hasonló esetet tárt fel.

A mostani hírben szereplő házvezetőnő néhány hónappal ezelőtt egyszer már bírósághoz fordult, és kárpótlást is kért, de a bíróság hírzárlatot rendelt el az ügyben, állítólag a felperes kérésére - olvasható a népszerű napilapban.
Netanjahu asszony ellen január eleje óta eljárás folyik egy másik ilyen ügyben is: az előző házvezetőnő, aki a házaspár Tel-Avivtól északra, Cezareában lévő, második otthonát tartotta rendben 2004 és 2009 között, azt veti a kormányfőfeleség szemére, hogy "erkölcsileg zaklatta" és megalázta őt.

Panasza szerint Netanjahuné lehetetlen időpontokban telefonált neki, és - tisztaságmániás lévén - arra kötelezte, hogy naponta többször öltözzön át. Mindezért havi 3 ezer sékelt (570 eurót) fizetett neki. A panaszos 300 ezer sékel kárpótlást kér.

A kormányfő gyorsan neje segítségére sietett, azt állítva, hogy a sajtó cselszövéséről van szó, amely az asszonyon keresztül őellene irányul. Hivatala határozottan tagadta a feleség elleni vádakat, bizonygatva, hogy "a bíróság majd igazságot tesz, ahogy a múltban már kétszer megtette".

Netanjahu asszonyt azzal vádolják a sajtóban, hogy szeszélyes természetű, és nagy befolyása van a miniszterelnöki hivatalban.