eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megtalálták nyolc kínai holttestét Haitin

Megtalálták annak a nyolc kínainak a holttestét, akik közül négyen Haitin teljesítettek szolgálatot, négyen pedig a földrengés napján érkeztek haiti fővárosba - tájékoztatott a kínai közbiztonsági minisztérium.

Azok a kínaiak, akik a négy békefenntartó társaságában voltak, a minisztérium konzultációs célból kiküldött csoportját alkották. Õk kedden délután érkeztek Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be.

A nyolc kínait az ENSZ helyi központjában érte a földrengés helyi idő szerint délután 4 óra 50 perckor. A közbiztonsági tárca közlése szerint az áldozatok között van a minisztérium 48 éves pénzügyi osztályvezetője, a nemzetközi kapcsolatok osztályának 60 éves helyettes vezetője, valamint két kutató, egyikük 35, a másik 58 éves. A négy békefenntartó átlagéletkora negyven év alatt van, egyikük egy 35 éves nő.

Az első holttestet a kínai mentőalakulat tagjai találták meg a helyi kínai békefenntartók és más nemzetközi mentők segítségével, 80 óra kutatás után, míg a többi hetet órákkal később.

A minisztérium közleménye szerint a nyolc áldozat "kiemelkedő személyiségei és példaképei a kétmilliós kínai közbiztonsági rendőrségi állománynak".

Kína összesen 142 rendőri békefenntartót küldött Haitibe. A földrengést követen egy több mint hatvan fős létszámú mentő alakulat utazott a helyszínre tíz tonna élelmiszerrel, felszereléssel és gyógyszerrel. A kormány első - 90 tonnás körülbelül kétmillió dollár értékű humanitárius - segélye szombaton érkezett meg. A kínai vöröskereszt korábban egymillió dollárt ajánlott fel, míg a kormány összesen mintegy négy és fél milió értékű segély szállítására készül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×