eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Zavargások Egyiptomban

Egyiptomban 42 embert - 14 muzulmánt és 28 kopt keresztényt- vettek őrizetbe a felső-egyiptomi vallási zavargások miatt.

Szerdán a koptok 11 boltját és nyolc lakóházát gyújtották fel és a múlt héten hat koptot is lelőttek. Kairóban tegnap több száz ember tiltakozott a vallási közösségek közötti erőszak, illetve a hatóságok fellépése ellen. Rómában XVI. Benedek pápa is elítélte az egyiptomi eseményeket.

A két közösség közötti viszályt néhány hónapja az váltotta ki, hogy egy kopt fiatalember állítólag megerőszakolt egy muzulmán A koptok, azaz az egyiptomi keresztények a mintegy 80 milliós ország lakosságának mintegy tíz százalékát teszik ki. Immár húsz éve folyamatosan hátrányos megkülönböztetésre panaszkodnak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×