Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Izrael légicsapást mért a Gázai övezetre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az izraeli hadsereg több légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, a támadásoknak legalább két halálos áldozata van, két másik ember súlyosan megsebesült.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője közölte, hogy a légierő négy támadást intézett gázai célpontok ellen, miután palesztin területről aznap akna- és rakétatámadások érték Izraelt.

A szóvivő szerint a légierő egy gázavárosi fegyvergyárat vett célba, és támadást intézett három alagút ellen. Az egyik az izraeli határ közelében volt, és feltehetően egy Izrael-ellenes akció végett építették. A másik kettő a Gázai övezet és Egyiptom határa alatt húzódó csempészalagút volt.

Palesztin orvosi források, illetve a Hamász iszlamista szervezet biztonsági tisztviselői szerint az alagutak elleni támadásokban két ember életét vesztette, két másik pedig súlyosan megsebesült. Elképzelhető, hogy vannak további áldozatok is, akik valamely lerombolt alagútban rekedtek.

Más palesztin források szerint Hán-Júnisz városában is becsapódtak izraeli rakéták, és támadás érte az övezet déli részét is.

Néhány órával az izraeli légicsapások előtt palesztin fegyveresek tucatnyi aknát és rakétát lőttek ki Izrael területére, miután a zsidó állam bejelentette, hogy sikeres kísérletet hajtott végre rakéták elleni pajzsrendszerével, amellyel a Hamász támadásai ellen védekezne.