eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tizenöt hallgató és 80 hajléktalan zárta a bécsi diáktüntetést

Bécsben újra megkezdődött a tanítás a tavalyi diáktüntetések idején elfoglalt egyetemi előadóteremben. A helyiséget 61 napon át tartotta blokád alatt a felsőoktatási körülményekkel elégedetlen hallgatók egy csoportja.

A diákok - akik rugalmasabb tantervet és több pénzt követeltek a felsőoktatásnak - csak a karácsonyi ünnepek előtt hagyták el a termet, miután az egyetem vezetése a rendőrséget is kivezényelte annak kiürítéséhez.

A hatóság szerint a helyiség átadásakor 15 hallgató és 80 hajléktalan volt a helyszínen. Az egyetem arról tájékoztatott, hogy a teremfoglalás 1,5 millió euró kiadást jelentett az intézménynek, mivel az oktatás zökkenőmentessége érdekében az órákat egy konferenciaközpontban bérelt teremben tartották meg.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×