eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Fűtés nélkül mínusz 45 Celsius-fokban

Fűtés nélkül maradt a jakutföldi Zolotyinka település 567 lakosa helyi idő szerint szombaton a déli órákban, miközben mínusz 45 Celsius-fokos csikorgó hideg uralkodik, de néhány óra elteltével helyreállt a fűtés.

Az illetékesek hozzáláttak a lakosok megsegítéséhez, és minden előkészületet megtettek esetleges evakuálásukra is, de végül ilyen intézkedésre nem volt szükség.

Zolotyinka település összesen öt lakóházból és öt további objektumból áll. A fűtés az egyetlen kazánházban bekövetkezett meghibásodás miatt állt le.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának (MCsSz) kirendeltsége 95 darab fűtőberendezést szállított a lakásokba. A közeli Nyerjungri településen összeállítottak egy vasúti szerelvényt arra az esetre, ha Zolotyinkából evakuálni kell a lakosságot, és a legközelebb eső Jengra faluban berendezkedtek mintegy 500 evakuált ideiglenes befogadására.

Az MCsSz munkatársai egyenként bejárták a lakásokat és az egyéb objektumokat, de senki nem sérült meg, és nem keletkeztek említésre méltó anyagi károk sem.

A fűtés leállását követően hamarosan beindult Zolotyinka tartalék kazánja, és néhány órán belül sikerült helyreállítani a másikat is.

Oroszországban az utóbbi években egyre kevésbé fagyosak a telek, de minden ősszel számos főhatóság ellenőrzi a télre való felkészülés helyzetét. Ennek ellenére ma is gyakoriak a kiesések az áram- és hőszolgáltatásban az infrastruktúra siralmas állapota miatt.

Jakutföldön van egyébként a Föld hidegpólusa: itt mérték az északi félteke eddigi leghidegebb hőmérsékletét mínusz 70 fok körül Omjakonban, illetve Verhojanszkban. De hatalmas az ingadozás az eddig tapasztalt legsúlyosabb fagy és a legmelegebb időjárás között: közel 113 Celsius-fok.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×