Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még nem teljes a forgalom a Csatorna-alagútban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újraindultak kedd reggel az Eurostar szuperexpresszek a Csatorna-alagútban. Háromnapos szünet után Párizsból gördült ki az első Eurostar London felé, és rövidesen a nagy-britanniai oldalról is újraindul a forgalom.

Az óránkénti 300 kilométeres sebességgel közlekedő, futurisztikus formatervezésű vonatok közül egyszerre öt állt le szombatra virradó éjjel az angol partok felé vezető alagútszakaszban, több mint kétezer utassal. A vonatok Párizsból és Brüsszelből tartottak London felé, amikor egymás után elromlottak. A szerelvények elektronikai berendezéseit a rendkívül hideg, havas külső időjárás és az alagút belsejének meleg, párás levegője közti különbség tette tönkre.

Az Eurostar-leállások mintegy 40 ezer embert érintettek. Maga Nicolas Sarkozy francia elnök utasította hétfőn a francia vasúttársaság (SNCF) elnökét, gondoskodjon arról, hogy kedden újrainduljanak a Párizs és London között közlekedő Eurostar szerelvények. A keddi járatok azokat az utasokat szállítják, akiknek szombatra vagy vasárnapra volt jegyük.

Kedden csak részben állt helyre a forgalom a La Manche-csatorna alatt. Az Eurostar közlése szerint minden harmadik vonat továbbra is kimarad, a szuperexpresszek várhatóan csak karácsony után fognak ismét a megszokott rendben közlekedni.