Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több halálos áldozata van az Ukrajnát sújtó téli ítéletidőnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Ukrajna keleti és déli részében szélsőségesre fordult téli időjárás következtében heten megfagytak, 34 személyt pedig fagyási sérülésekkel és kihűléses tünetekkel kezelnek Donyeck megyében. Kijevben egy hajléktalan vált a tél áldozatává.

A Donyeck megyei közegészségügyi hatóság péntek esti jelentése szerint a 34 fagyási sérüléseket szenvedett vagy kihűlt beteget a régió 12 városának és járásának egészségügyi intézményeiben kezelik.

Kritikus helyzet alakult ki a havazás által megbénított dél-ukrajnai Odesszában is, ahol a helyi Riak tévécsatorna közlése szerint kihűlés miatt hat személyt szállítottak kórházba, közülük ketten fagyási sérüléseket szenvedtek. Tetjana Fidirko alpolgármester elmondta, a mentést nehezíti, hogy a város utcáinak nagy része járhatatlan a hóakadályok miatt, a mentőknek sokszor gyalogosan kell eljutniuk a betegekhez. Ráadásul a mostoha időjárás miatt 25 százalékkal megnőtt a riasztások napi száma.

Hírügynökségi jelentések szerint az odesszai üzletekben fogytán vannak az élelmiszerek, mert nem tudják pótolni a készleteket a járhatatlan utak miatt.

A Szegodnya című ukrán napilap interneten olvasható szombati száma a dél- és kelet-ukrajnai hóhelyzetről szóló összeállításában arról számolt be, hogy a Herszont Nyikolajevvel összekötő, behavazott országúton elakadt autóbuszban szívrohamot kapott és meghalt egy nyugdíjas nő, mert a mentők nem tudtak eljutni a járműhöz.