eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Illetéktelenek hozzáfértek a dél-koreai-amerikai háborús tervhez

Számítógépes kalózok hozzáfértek a titkos amerikai-dél-koreai katonai védelmi terv bizonyos részleteihez, és elképzelhető, hogy az illetők észak-koreaiak voltak - közölte pénteken a szöuli védelmi minisztérium.

A kalózok egy kínai IP-címet használtak fel arra, hogy feltörjék azt a hadműveleti tervet, amelyet Dél-Korea az Egyesült Államokkal közösen dolgozott ki saját védelmére arra az esetre, ha háború törne ki a Koreai-félszigeten.

A hadműveleti terv keretében állomásozik 28 ezer 500 amerikai katona Dél-Koreában, de e terv számol azzal is, hogy totális háború kitörése esetén akár 700 ezer amerikait vetnek be a félszigeten.

Észak- és Dél-Korea hivatalosan még mindig hadban áll egymással, mert az 1950 és 1953 közötti háborút csak fegyverszüneti egyezménnyel zárták le, nem pedig békeszerződéssel.

Dél-Korea azt gyanítja, hogy az észak-koreai hadseregnek van olyan részlege, amely számítógépes kalózkodással foglalkozik. Szöul már korábban is megvádolta Phenjant azzal, hogy igyekszik betörni számítógépes rendszereibe, nemcsak katonai téren, hanem polgári területen is.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×