eur:
395.32
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Már 124 halottja van a permi tűznek

Oroszországban 124-re emelkedett a péntek éjszaka Permben pusztító tűzvész halálos áldozatainak száma. A tűz egy úgynevezett hideg tűzijáték petárdája miatt keletkezett.

A lángok pillanatok alatt elborították az 500 négyzetméteres helyiség jelentős részét, és a klub fennállásának 8. évfordulóját ünneplő mintegy 300 ember többsége nem tudott idejében kijutni.

112 embert még kórházban ápolnak, 80 sérült állapota súlyos, 60 embert géppel lélegeztetnek.  Az áldozatok száma tovább is emelkedhet.

Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere azt mondta: nyolc permi tisztségviselőt bocsátottak el állásukból, akik - mint fogalmazott - megakadályozhatták volna a tragédiát. A hatóságok korábban őrizetbe vették a kiégett mulató vezetőjét, a klub két tulajdonosát, művészeti vezetőjét és azt a vállalkozót, aki a tüzet okozó petárdákat szállította.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Úgy tűnik elmúlt az az időszak, amikor csak úgy kapkodtak a felvehető emberek iránt a cégek. Az USA-ban és szerte Nyugat-Európában enyhült a munkaerőpiac feszessége, így a cégek egyre válogatósabbak lettek a toborzás során, ami az elhúzódó állásinterjúkon is meglátszik. A korábban megszokotthoz képest általában több fordulón is bizonyítani kell a jelölteknek, akik gyakran összetettebb megoldandó feladatokat is kapnak. Előfordul az is, hogy az állásinterjúk után még hosszú ideig jegelik a jelölteket, amiben az is szerepet játszik, hogy a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt nem is biztosak abban a cégek, hogy feltétlenül be kell tölteniük egy újonnan megnyílt, vagy üressé vált pozíciót, inkább kivárásra játszanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×