eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Roman Polanski házi őrizetben van

Házi őrizetbe került Roman Polanski filmrendező. A svájci igazságügyi minisztérium tájékozatása szerint a 76 éves rendező nem hagyhatja el gstaadi otthonát, és a helyzetét jelző elektronikus karperecet kell viselnie mindaddig, amíg a hatóságok nem döntenek arról, hogy kiadják-e az Egyesült Államoknak.

Roman Polanskit 4 és fél millió dolláros óvadék fejében helyezték szabadlábra, miután - többszöri elutasítás után - végül az illetékes svájci bíróság és az igazságügyi minisztérium is elfogadta erre vonatkozó kérelmét.

Az Oscar-díjas rendezőt szeptember 26-án vették őrizetbe. Az Egyesült Államokban 1977 óta akarják felelősségre vonni egy szexuális bűncselekmény miatt, de 1978-ban megszökött az ítélethirdetés elől, és azóta Franciaországban élt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×