eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

APEC: két ütemben kell kidolgozni a klímavédelmi megállapodást

Az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés országai szerint két ütemben kell kidolgozni a kiotói egyezményt felváltó nemzetközi klímavédelmi megállapodást. Ezt az amerikai elnök gazdasági tanácsadója jelentette be.

Az ázsiai és csendes-óceáni országok állam- és kormányfőinek szingapúri csúcstalálkozóján létrejött konszenzust ismertetve Michael Froman azt mondta: Barack Obama amerikai elnök és az APEC-csúcs többi résztvevője is támogatja Lars Loekke Rasmussen dán miniszterelnök javaslatát, hogy a decemberi koppenhágai klímacsúcson politikai döntés szülessen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről 1997-ben kötött, 2012-ben lejáró kiotói egyezményt felváltó megállapodásról. A dániai klímavédelmi konferenciára több mint 190 állam és kormányfőt várnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×