A mozikban és a színpadon egyszerre csábít Nagy Ervin

Infostart
2009. november 5. 20:58
Nagy Ervin a héten két újabb csábító főszerepben is bemutatkozik a filmvásznon és a színpadon egyaránt. Csütörtökön kerül a mozikba Daniel Young Szobafogság című filmje, amelyben egy anyát és tizenéves lányát csavarja az ujja köré. A péntek esti Katona József Színházi premieren pedig Ödön von Horváth drámájában, a Mesél a bécsi erdőben Alfréd szerepét alakítja.

Nagy Ervinnek szinte állandó karaktere a szélhámos, csábító figura: nemcsak a pénteken a Katona József Színházban színpadra kerülő Ödön von Horváth darabjában, a Mesél a bécsi erdőben, de A hős és a csokoládékatona című Bernard Shaw színműben és a Kaméleon című filmben is ezt a típusú férfit alakítja.

Mindenképpen szükség van azonosulásra, hiszen a hétköznapokban nem így működöm, sokkal becsületesebb vagyok - mondta a színész az InfoRádiónak nyilatkozva.

Minden szélhámos szerep más. Nem szabad soha elítélően játszani egy ilyen szerepet. Alfréd esetében a Mesél a bécsi erdőben, nem egyszerű svihákról, kókler fiúról van szó. Ugyanúgy, mint mindenki, ő is védi a maga kis életét és igazát, valahogy próbál fennmaradni a víz felszínén. Ki hogyan intézi ezt és milyen gerinccel - manapság nagyon is aktuális ez a kérdés, főleg a gazdasági nehézségek miatt - mondta a pénteki bemutató előtt a szerepről Nagy Ervin.

Az idei Filmszemlén bemutatott Szobafogság című filmben is szélhámost játszik. A filmet, amelyet csütörtöktől vetítenek a mozikban, már tavaly leforgatták. A két női partnere, Rachael Blake és Laura Greenwood nem magyar, ezért a színész bevallotta: az angol nyelv miatt nehéz volt a forgatás.

Bár ez is egy csábító szerep, a címszereplő férfi egy elesett, nehéz sorsú ember, éppen ezért ki tudja használni a nők szociális érzékenységét. Nagy Ervin szerint az volt az izgalmas a szerepben, hogy a két nőnek (anyának és lányának) két oldalát mutatja meg a címszereplő férfi: az anyának egy kicsit félszeg, kedves, bajban lévő fiatalembert alakít, a lánynak viszont egy macsót.

Ezek az izgalmas szerepek, mert itt a színész több oldalát is meg tudja mutatni egy filmben belül - tette hozzá Nagy Ervin.

Hanganyag: Fehér Anna


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást