"Nem követett el szabálytalanságot a bécsi rendőrség"

InfoRádió / MTI
2009. október 21. 16:11
Egy belső vizsgálat eredménye szerint nem követett el szabálytalanságot a bécsi rendőrség augusztusban, amikor őrizetbe vett egy győri nőt. Az osztrák főváros rendőrkapitányságának közleménye szerint a rendőrök nem hibáztak, és vitatják a sértett kijelentéseit, amely szerint megalázó vagy hátrányosan megkülönböztető módon jártak el.

 A Kisalföld című napilap korábban arról számolt be, hogy pert fontolgat a bécsi hatóságok ellen egy lopás gyanúja miatt őrizetbe vett és három napig fogdában tartott magyar nő családja. A Győr-Moson-Sopron megyei lap szerint a nő és élettársa kisfiukkal a férfi fizetéséért utaztak az osztrák fővárosba.

A nő a gyerekkel egy bécsi játszótéren volt, amikor a rendőrök azt állították, hogy lopás közben tetten érték, ezért előállították. A nő elmondása szerint meztelenre vetkőztették, átvizsgálták, és ujjlenyomatot vettek tőle, majd 3 napig fogva tartották, aztán óvadék ellenében szabadon engedték.

Németh Krisztina bécsi főkonzul korábban azt mondta: ha az eljárás végén bebizonyosodik a gyanúsított ártatlansága, akkor kártérítést igényelhet a hatóságoktól.