A kormány különgépén Ficóval ünnepeltek a szlovák futballisták

Infostart
2009. október 15. 10:56
Szlovákia futball-lázban ég.Az ország válogatottja, történetében először, bejutott a világbajnokság 32-es mezőnyébe.

Többszáz lelkes szurkoló várta ma hajnalban a pozsonyi repülőtéren a Lengyelországból hazaérkező válogatottat. Vladimir Weiss edző csapata remek fegyvertényt hajtott végre, az önnálló Szlovákia történetében először kiharcolta a világbajnoki részvétel jogát. Ismét bebizonyosodott, hogy a sportban és így a fociban azért még vannak csodák.

A szlovákoknak a szombati, szlovénoktól elszenvedett pozsonyi 2-0-s vereség után a továbbjutáshoz győzniük kellett idegenben. Szinte senki sem bízott a sikerben, hiszen a szombati vereség alaposan megviselte a csapatot. A szinte teljesen üres chorzówi stadionban már a harmadik percben gól esett: a sűrű hóesésben, szinte ireális pályán játszott találkozón az egyik lengyel védő, senkitől sem zavartatva hatalmas bombagólt lőtt a saját kapujába.

Hiába volt aztán a házigazdák kétségbeesett igyekezete, az eredmény nem változott. Pedig ha döntetlen lett volna, akkor Szlovénia jut tovább. A harmadik selejtezőcsoportot a szakemberek az egyik legkiegyensúlyozottabbnak tartották és nem tudták elképzelni, hogy Szlovákia maga mögé utasítja a cseh, a lengyel, az északír vagy a szlovén válogatottat. Az itteni sajtó most örömódákat zeng Vladimir Weiss szövetségi kapitányról, pedig szombaton elsősorban őt hibáztatta a váratlan vereségéért.

Tény, hogy a 45 éves szakvezetőnek, aki elsősorban a külföldön játszó fiatalokra épített, sikerült remek csapatot összehoznia. Weisst sokan sikeredzőnek tartják, hisz korábban a pozsonyi Artmedia csapatát vezette a teljes ismeretlenségből a Bajnokok Ligájába, ahol nem vallott szégyent.

A mostani siker hatalmas lökést adhat a szlovák labdarúgásnak, nem is beszélve a hatalmas anyagi bevételről és az ország hírnevének erősítéséről. A politikai vezetők rögtön a meccs után gratuláltak a csapatnak, Robert Fico miniszterelnök maga is ott volt a chorzów-i stadionban és együtt ünnepelt a kormány különrepülőgépén hazatérő focistákkal...


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást