Szegényednek a német gazdagok

Infostart
2009. október 7. 13:20
A pénzügyi válság erősen megtépázta a német gazdagokat is, mert a Manager Magazin most közzétett felmérése szerint az egy milliárd eurót meghaladó vagyonnal rendelkező magánszemélyek vagy családok száma egy év alatt 122-ről 99-re zsugorodott.

A gazdasági válság sok mindent átrendezett, de a két leggazdagabb németet, akik ráadásul még testvérek is, nem tudta letaszítani trónjáról.

Az ALDI élelmiszer diszkont alapítói, a 89 éves Karl Albercht és két évvel fiatalabb öccse, Theodor továbbra is a lista élén áll összesen 34 milliárd eurós vagyonával. Mint jó testvéreknek, a vagyonuk is csaknem fele-fele arányban oszlik meg.

A többi milliárdos rangsorolása azonban erősen megváltozott, és a számuk is megcsappant - írja a Manager Magazin most kiadott különszáma, amely az ezredforduló óta minden évben kimutatást közöl a leggazdagabb németekről.

Ebből kiderül, hogy alig egy év leforgása alatt a 122-ről 99-re csökkent a milliárdosok száma, összvagyonuk értéke 12 százalékkal esett, de már ez is derűlátásra ösztönzi az érintetteket, ugyanis a válság tombolása idején a visszaesés még kereken 30 százalék volt.

A vesztesek között szerepel a Porsche család , amely a Volkswagen autógyár megszerzéséért folytatott harcban a családi vagyonból 11 milliárd eurót vesztett, valamint a Quelle alapítójának a leszármazottja, Madelaine Schikedanz, aki a közelmúltban arra kényszerült, hogy fiához költözzön - igaz, egy kastélyba - mert magánvagyonával vállalt kezességet egy időközben csődbe ment konszernért és így földönfutóvá vált.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást