eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Betiltják a focidrukkerek szervezeteit

A kormány javaslatára Szerbiában betiltják a focidrukkerek klubjainak és csoportjainak működését. A rendőrség, ha kell, már vasárnap beavatkozik: akkorra több ezer belgrádi szurkoló érkezését várják Újvidékre egy első bajnoki mérkőzésre.

A szerb kormány utasította az illetékes minisztériumokat, hogy azonnal lássanak hozzá azoknak az intézkedéseknek a kidolgozásához, amelyek betiltanák a futballszurkolók klubjainak szervezett romboló tevékenységét.

Erős a gyanú, hogy a csoportok mögött szélsőjobboldali erők állnak. Két ilyen nacionalista, újfasiszta szervezet betiltásának kérdése rövidesen a szerb alkotmánybíróság elé kerül.

Az újvidéki városvezetés a rendőrség támogatásával olyan rendeletet hozott, amellyel megtiltja a drukkerek gyülekezését és felvonulását a város utcáin és terein. Hogy ez miként tartható be, az már vasárnap kiderül, amikor több ezer belgrádi szurkoló érkezését várják egy bajnoki mérkőzésre, a Vojvodina-Crvena Zvezda találkozójára.

A belgrádi szurkolók eddig rendszerint rendőri kísérettel vonultak végig Újvidék utcáin, mégis mindig sikerült nekik felgyújtani néhány autót és betörni pár kirakatot.

Hanganyag: Nagy Nándor (Újvidék)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×