eur:
392.88
usd:
368.29
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Romário politikai pályára lépett

A veterán brazil labdarúgó, Romário csatlakozott a Brazil Szocialista Párthoz (PSB), azt azonban keddi bejelentésében nem fedte fel, hogy indul-e a PSB színeiben a 2010-es törvényhozói választásokon.

"Hogy jelöltetem-e magam, még nem tudom megmondani, a párttagságom független ettől, de lehet, hogy az indulás mellett döntök" - fogalmazott máris "politikusan" az ex-válogatott futballista, teljes nevén Romário Souza Farías, aki vezéralakja volt az 1994-ben világbajnokságot nyert nemzeti csapatnak. A termete után "Baixinho" (portugálul kicsit jelent) becenévre hallgató Romário nyilatkozatában legfőbb politikusi céljaként azt jelölte meg, hogy minden erejével segítsen a szükséget szenvedő gyerekeken.

A 43 éves Romáriónak nem ez az első találkozása a politikával, a spanyol hírügynökség híre szerint nyolc esztendeje még a konzervatív Haladás Pártjához, a PSB-vel szemben álló PP-hez csatlakozott. A jelenlegi irányváltással párhuzamosan futballista ambícióival sem hagyott még fel: jóllehet hivatalosan már többször is visszavonult, miután játékoskarrierje alatt, Pelé után második brazilként - saját számításai szerint - átlépte az 1000 gólos álomhatárt. Most viszont azt közölte, hogy ismét pályára lép, jelesül a Rio de Janeiró-i tartományi bajnokság második vonalában szereplő América együttesében akar a következő hetekben néhány meccset játszani, s bajnokik mellett a Brazil Kupában is szerepelni szeretne új csapatával.

A jelentés mindazonáltal megemlíti, hogy Romário politikai szerepvállalása függhet civil életének alakulásától, így attól, hogy milyen megítélés alá esik némely viselt dolga, így például az, hogy nemrég egy napra őrizetbe vették, miután nem fizetett gyerektartási díjat két nagyobbik fia után, illetve az adóhatósággal és magánszemélyekkel is nem egyszer keveredett már konfliktusba ki nem egyenlített tartozások miatt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×