eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Internetes intők, elektronikus szülői értekezletek Romániában

A román iskolákban hamarosan nem lesz szükség tanári fogadóórákra, hiszen a szülő mindent megtudhat csemetéjéről az interneten is.

A romániai rossz tanulók, csintalan és lusta ifjak bizonyára nem fogadták szívrepesve a hírt, amely szerint a jászvárosi Vasile Alecsandri elméleti líceumban (gimnáziumban) bemutatták a szülők és az oktatók közötti közvetlen információcserét biztosító elektronikus rendszert. Az "ősök" elektronikus levélben vagy mobiltelefon-üzenetben akár azonnal értesülhetnek arról, milyen osztályzatot kapott gyermekük, de az "online katalógus" amolyan virtuális osztálynaplóként is szolgál, amelyben megtekinthető a diák korántsem virtuális teljesítménye.

A szülő csak beüti a jelszót, és máris megtudhatja, mennyit hiányzott a fia igazoltan vagy igazolatlanul, képet kaphat arról, hol áll a tanuló az osztályon belüli "toplistán". A tanár személyre szabott üzenetet is küldhet a családfőnek, dicsérhet és panaszkodhat, a lényeg az, hogy hamar eljut a címzetthez. A közeli jövőben állítólag Románia minden iskolájába bevezetik ezt a rendszert.

A világ más tájain (Így Magyarországon) persze már alkalmazzák a technika e csodáját, Romániában azonban - mint a modernizáció sok más terméke - nyilvánvalóan átalakítja majd a hagyományos társadalmi és családi viszonyokat is.

A napokban beterjesztett új oktatási törvény tervezete kimondja, hogy a szülőket fokozottabban kell bevonni az iskola életébe.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×