Párbeszédet sürgetett Magyarország é Szlovákia között a német kancellár

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 18. 17:29
Párbeszédet sürgetett Magyarország és Szlovákia között a német kancellár. Angela Merkel az EU-csúcs keretében tárgyalt Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák kormányfővel.

Az MTI tudósítójának - a két ország közötti viszonyt érintő - kérdésére válaszolva pénteki, Berlinben tartott nemzetközi sajtóértekezletén Angela Merkel példaként hozta fel, hogy a Horvátország és Szlovénia között a horvát uniós csatlakozással kapcsolatban kialakult vitában tárgyalások útján sikerült haladást elérni.

Ez ismét bizonyítja, hogy nem az egymásnak való üzengetés, hanem csakis az egymással való párbeszéd jelentheti a konfliktusok megoldásának egyetlen lehetséges útját - hangsúlyozta a kancellár.

Merkel elmondta, hogy az Európai Unió előző napi csúcsértekezletének keretében tárgyalt a két miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal és Robert Ficóval is, akik - mint hozzátette - szerencsére egymással is jó megbeszélést folytattak.

"A tárgyalások után az a benyomásom alakult ki, hogy a viszony ismét jó útra került" - fogalmazott a kancellár, hangsúlyozva, hogy a két kormányfő előző este egyaránt erről a szándékról biztosította őt.