A nagylelkű Putyin a pimasz munkásnak ajándékozta svájci karóráját

Infostart
2009. szeptember 16. 20:20
Egy orosz gyári munkás meggyőzte a miniszterelnököt, hogy adja neki a több mint egymillió forintot érő svájci óráját. A meglepett Putyinnak nem volt más választása, és teljesítette a kívánságot.

Vlagyimir Putyin a minap egy tulai gyárban tartott beszédet a gazdaság helyzetéről, amikor az egyik munkás váratlanul mellélépett, és félrevonta.

"Valgyimir Vladimirovics, talán adhatna nekem valamit, amiről emlékezni fogok magára" - mondta a pimasz munkás, akire Putyin csak zavartan bámult, és mutatta, hogy nincs semmije, amit adhatna. "Talán az órája" - adott tippet a munkás a népszerű kormányfőnek, aki nem tehetett mást, minthogy rövid gondolkodási idő után átnyújtotta a karórát.

A svájci márkájú óra több mint másfél millió forintot ér - ez egy orosz átlagpolgár éves keresete. Putyin csuklóját egyébként gyakran díszíti márkás óra, amelyek közül állítólag a legdrágább darab több mint tízmillió forintot ért.

Putyin nem először ajándékozza el értékes karóráját: múlt hónapban például egy szegény juhász fiának adta oda Szibériában, ám többek szerint is ez a Kreml propagandagépezet előre megrendezett eseménye volt.