eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Washington kész a közvetlen párbeszédre Észak-Koreával

Az amerikai külügyminisztérium közölte pénteken, hogy Washington kész kétoldalú közvetlen tárgyalásokat folytatni Észak-Koreával, hogy visszaterelje a sztálinista országot az atomprogramjával kapcsolatos hatoldalú párbeszédhez.

"Készek vagyunk kétoldalú tárgyalásokat kezdeni Észak-Koreával. (...) Ha egy kétoldalú megbeszélés visszavezet minket a hatoldalú folyamathoz, miért ne tennénk?" - közölte P.J. Crowley amerikai külügyi szóvivő, s hozzátette, hogy egyelőre nem tudni, mikor és hol kerül sor az amerikai-észak-koreai eszmecserére.

Phenjan régóta törekszik magas szintű tárgyalásokra Washingtonnal atomprogramjáról és más kérdésekről, így remélve javítani nemzetközi megítélésén.

Washington eddig azt hangoztatta, hogy hajlandó kétoldalú megbeszélésekre Phenjannal, de csak a hatoldalú tárgyalások keretein belül, amelyeken rajtuk kívül Dél-Korea, Japán, Kína és Oroszország vesz részt. A hatoldalú tárgyalások a tavalyi év végén szakadtak meg, miután Phenjan "halottnak" minősítette a folyamatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×