eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Mégiscsak járt Moszkvában az izraeli kormányfő

Dan Meridor izraeli miniszterelnök-helyettes szombaton Genfben megerősítette, hogy Benjámin Netanjahu kormányfő valóban járt Moszkvában a héten.

A politikus azonban arra nem tért ki, hogy milyen céllal utazott Netanjahu az orosz fővárosba. Az állítólagos oroszországi út kapcsán az izraeli sajtó dezinformációval vádolta meg a hivatalos szerveket.

Netanjahu a hétfői napon eltűnt a nyilvánosság elől, előre lekötött programjait nem bonyolította le. A kormányfői hivatal mindezt azzal magyarázta: a miniszterelnök egy szigorúan titkos helyre látogatott, de az országot nem hagyta el.

Az izraeli sajtó ebből azt a következtetést vonta le, hogy a miniszterelnök a hétfői napot a hírszerzés, a Moszad Tel-Aviv melletti központjában töltötte. A Jediót Ahronót című napilap viszont forrás megjelölés nélkül azt állította: Netanjahu hétfőn Moszkvában tárgyalt, hogy rávegye az orosz vezetést: ne adjon el korszerű fegyverrendszereket Iránnak és Szíriának. Ezt követően a kormányfői hivatal elismerte: pontatlan tájékoztatást adott Netanjahu programjáról.

Meridor - aki a hírszerzési és atomenergiai ügyekkel foglalkozó tárcát is irányítja - Genfben egy nemzetközi konferencia keretében közölte: Netanjahu Oroszországban volt, és ez vitát váltott ki az izraeli sajtóban. "Vannak olyan dolgok, amelyeket jobb magánbeszélgetés során megtárgyalni" - fűzte hozza az izraeli kormányfő-helyettes.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×