Afganisztánban hét rendőrt öltek meg a tálibok

InfoRádió / MTI
2009. szeptember 12. 09:45
Hét rendőrt öltek meg tálib lázadók péntek este az észak-afganisztáni Kunduz tartományban - közölték szombaton a helyi hatóságok.

A tálibok megtámadtak egy rendőrőrsöt Durai körzetében, és áldozataik között van az egység parancsnoka is. Két rendőr túlélte a támadást.

Kunduzban a helyzet néhány hónapja még viszonylag nyugodt volt, de az utóbbi időben mind gyakrabban erőszakos cselekmények színtere. Egy hete a tálibok elrabolták a The New York Times egyik munkatársát, Stephen Farrellt és afgán kollégáját, Szultan Munadit. Az afganisztáni nemzetközi erők katonái kiszabadították az emberrablók fogságából az amerikai lap újságíróját, Munadi azonban életét vesztette a szabadítási akcióban. A tűzharcban meghalt egy brit kommandós, valamint egy afgán nő és egy gyermek is.

A két újságíró arra a helyszínre akart eljutni, ahol a múlt héten a NATO harci gépei tálib lázadók által elrabolt két tartálykocsi ellen hajtottak végre légi támadást; az akcióban azonban egyes források szerint sok civil is életét vesztette.