eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Eladják az évszázad csalójának házait

A szövetségi hatóságok eladják az 50 milliárd dolláros pénzügyi csalássorozat miatt elítélt Bernard Madoff New York-i és floridai ingatlanjait.

A 150 évre elítélt Bernard Madoff Palm Beach-i otthonát, New York-i luxuslakását és Long Island-i tengerparti házát is el akarják adni a hatóságok, hogy a befolyó összegből kompenzálják csalásának áldozatait.

A 71 éves egykori üzletember ingatlanjai értékbecslők szerint 7-10 millió dollárt érnek külön-külön. A hatóságok emellett azt tervezik, hogy Madoff hajóit is értékesítik.

Az 50 milliárd dolláros pénzügyi csalássorozatot végrehajtó egykori üzletember márciusban mind a 11 vádpontban bűnösnek vallotta magát, majd júniusban 150 év börtönbüntetésre ítélték.

A pórul járt befektetők között a nemzetközi pénzügyi világ neves szereplői mellett olyan magánbefektetők is akadnak, mint például Frank Lautenberg szenátor vagy a Philadelphia Eagles amerikai futball csapat tulajdonosa. A károsultak között van Steven Spielberg Oscar-díjas filmrendező egy jótékonysági alapja, és becsapták a Nobel-békedíjas Elie Wieselt és alapítványát is. Csak New Yorkban több mint ötezer befektető követeli vissza pénzét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×