Eladják az évszázad csalójának házait

Infostart
2009. szeptember 11. 05:35
A szövetségi hatóságok eladják az 50 milliárd dolláros pénzügyi csalássorozat miatt elítélt Bernard Madoff New York-i és floridai ingatlanjait.

A 150 évre elítélt Bernard Madoff Palm Beach-i otthonát, New York-i luxuslakását és Long Island-i tengerparti házát is el akarják adni a hatóságok, hogy a befolyó összegből kompenzálják csalásának áldozatait.

A 71 éves egykori üzletember ingatlanjai értékbecslők szerint 7-10 millió dollárt érnek külön-külön. A hatóságok emellett azt tervezik, hogy Madoff hajóit is értékesítik.

Az 50 milliárd dolláros pénzügyi csalássorozatot végrehajtó egykori üzletember márciusban mind a 11 vádpontban bűnösnek vallotta magát, majd júniusban 150 év börtönbüntetésre ítélték.

A pórul járt befektetők között a nemzetközi pénzügyi világ neves szereplői mellett olyan magánbefektetők is akadnak, mint például Frank Lautenberg szenátor vagy a Philadelphia Eagles amerikai futball csapat tulajdonosa. A károsultak között van Steven Spielberg Oscar-díjas filmrendező egy jótékonysági alapja, és becsapták a Nobel-békedíjas Elie Wieselt és alapítványát is. Csak New Yorkban több mint ötezer befektető követeli vissza pénzét.