eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Obama egészségügyi reformot akar

Kétpárti összefogást sürget az egészségügy reformjához az amerikai elnök.

Barack Obama a kongresszus két házának rendkívüli, összevont ülésén azt mondta: legfőbb célja egy olyan reform elindítása, amely elérhető biztosítást nyújt majd annak a 46 millió amerikainak, aki nem rendelkezik ilyennel. Hangsúlyozta: az Egyesült Államok az egyetlen fejlett ország a világon, amelynek nincs általános egészségbiztosítási rendszere.

Barack Obama háromnegyed órás beszédében megerősítette: támogatja az állami biztosítás tervét, ugynakkor világossá tette, hogy nem ennek a meglétén vagy hiányán múlik a törvény elfogadása.

Az ellenzéki republikánusok támadják az állami biztosító megalakítását, mert szerintük a kormány rá akarja tenni a kezét az egészségügyre és ez sérti a magánbiztosítók érdekeit az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×