eur:
394.74
usd:
371.29
bux:
65904.68
2024. április 16. kedd Csongor

Afganisztánban tömegesen érvénytelenítettek elnökválasztási szavazatokat

Afganisztánban az elnökválasztási panaszokat elbíráló bizottság tömegesen érvénytelenített szavazatokat a bizonyított csalás miatt, s ennek következtében második választási fordulóra kényszerülhet a nem hivatalosan már győztesnek tekintett Hamid Karzai elnök.

A bizottság "nyilvánvaló és meggyőző bizonyítékokat talált a csalásra" - jelentették be Kabulban, és 83 szavazókörben megsemmisítették a szavazatokat. Az érintett körzetekben Karzai támogatói vannak többségben.

A voksok 91,6 százalékának összeszámlálása alapján Karzai a szavazatok 54,1 százalékát kapta. Ha a bizottság elegendő szavazatot semmisít meg, ez az arány 50 százalék alá süllyedhet, ami kikényszeríti a második fordulót. Panasz mintegy 650 választóhelyiségből érkezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×